Förbättra vätskeintaget för barn med ARFID med Sip2play-muggen

12 June 2024

Att hantera matintagsproblem hos barn, speciellt de med Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID), kan vara en utmaning. Det är viktigt att dessa barn får i sig tillräckligt med vätskor och näring, men det kan ofta vara svårt att uppmuntra dem till regelbunden konsumtion. Här kommer Sip2play in som en hjälpande hand, en spelmugg som gör vätskeintaget roligare och mer engagerande.

Sip2play är speciellt designad för att främja intaget av vätska och näringsdrycker genom att göra drickandet till en del av ett interaktivt spel. Barnet använder muggen som en spelkontroll och styr en spelkaraktär genom att suga från sugröret. Denna roliga och interaktiva metod uppmuntrar barnet att dricka mer, vilket är avgörande för barn med ARFID som ofta har svårt att uppfylla sina dagliga vätske- och näringsbehov.

Denna innovativa mugg är inte bara till för barn; den riktar sig till en bred målgrupp inklusive vuxna och äldre, samt patienter som lever med olika diagnoser och sjukdomar som autism, anorexia nervosa, leukemi, stroke och cancer. Sip2play är även ett viktigt hjälpmedel inom sjukvården, särskilt efter operationer eller på avdelningar som palliativ vård och geriatrik, där den hjälper till att säkerställa att patienter får i sig nödvändig vätska.

Funktionen att muggen mäter hur mycket vätska som dricks och anpassar spelet efter det är särskilt värdefull. Det ger ett tydligt mål för barnet – att “klara banan” – vilket inträffar när de har druckit den mängd vätska som vårdnadshavaren har förinställt. Sip2play kan användas med olika typer av vätskor, från näringsdrycker till saft och vatten, vilket gör den till en flexibel lösning för olika behov.