Box with a view

In the archipelago of Stockholm this box house of 100 squaremetres sits like a secret treasure high up on a granite cliff, with its back close to an old forest, and with a great view over a small lake. You can feel the Baltic Sea somewhere in the distance. It is special, mainly because of how well the building and garden works with the situ. It might look simple, but is indeed a sophisticated piece of architecture. Concrete + glass + pinewood sets the feeling of modernity. Architects Anders Rehnberg and Anja Geigant from Argark Architects in Stockholm, has created a house which is easygoing but has a very high design level in the detail.

Argark box house

Photo Anna G Tufvesson

Argark box patio 2

Chairs from Atoll, cushions homemade from an Afroart textile.
Photo Anders Rehnberg, Anja Geigant

Djurö 1

View from the master bedroom along the main corridor towards the bathroom. Smaller bedrooms with sliding doors (left) and thick textile instead of doors for the cupboards (right).
Photo Anna G Tufvesson

Argark box guestroom

Photo Anders Rehnberg, Anja Geigant

Argark box diningroom

Photo Anders Rehnberg, Anja Geigant

Argark box patio 1

Photo Anders Rehnberg, Anja Geigant
TwitterFacebookPinteresttumblrLinkedInEmail